Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Γιορτή λήξης σχολικής χρονιάς











Την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, κάναμε στο σχολείο μας την καθιερωμένη γιορτή λήξης για να γιορτάσουμε το τέλος της όμορφης σχολικής χρονιάς που πέρασε. Στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, η μουσικός και οι γυμνάστριες ετοίμασαν μαζί με τα παιδιά όλων των τάξεων μια όμορφη εκδήλωση που μας έφερε μνήμες από τις χαμένες πατρίδες για έθιμα όπως του κλήδωνα και για τις σχέσεις των δύο φύλων εκείνη την εποχή αλλά και ζωντάνεψε εικόνες από τον παραδοσιακό γάμο. Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε με την καρδιά μας. Αποχαιρετήσαμε και τη Στ τάξη η οποία φέτος θα πάει στο γυμνάσιο, με τις καλύτερες ευχές μας. Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!







Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Εκδρομή στο δασάκι της Μεσοποταμίας

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου έγινε η καθιερωμένη εκδρομή του σχολείου μας για το τέλος της σχολικής χρονιάς στο πανέμορφο δασάκι της Μεσοποταμίας. Όλα τα παιδιά όλων των τάξεων συμμετείχαν και πέρασαν μια υπέροχη μέρα ξεγνοιασιάς και χαράς για τον ερχομό του καλοκαιριού!




Εκπαιδευτική εκδρομή στα Ιωάννινα

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου, οι Ε' και Στ' τάξεις του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους πραγματοποίησαν ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το πολύ αξιόλογο ιστορικό μουσείο του Π. Βρέλλη,  στο οποίο ζωντανεύει το ιστορικό παρελθόν της πατρίδας μας από την Επανάσταση του 1821 έως και το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέσα από τα κέρινα ομοιώματα ηρωικών μορφών της ιστορίας μας. Επίσης, έκαναν μια πανέμορφη βόλτα με καραβάκι στο νησάκι της κυρά-Φροσύνης, όπου επισκέφτηκαν το μουσείο του Αλή-Πασά. Τέλος, η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια σύντομη περιήγηση στο κάστρο των Ιωαννίνων και στην πανέμορφη παραλία της πόλης. Φυσικά, δεν έλειψε και η "απαραίτητη" στάση στα Jumbo (!).