Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Τον εορτασμό της επετείου του "ΟΧΙ" που είπε σύσσωμος ο λαός μας το 1940 στον Ιταλό κατακτητή ανέλαβαν φέτος στο σχολείο μας οι τάξεις Γ1, Δ1 και Δ2 και τον πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία. Διανθισμένη με ποιήματα, τραγούδια, απαγγελίες, σκετς και σχετικά βίντεο, η γιορτούλα μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όταν συνδυάζονται το μεράκι των εκπαιδευτικών με το κέφι και τη ζωντάνια των μικρών μαθητών, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εξαιρετικό.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη στο εργαστήρι ζωγραφικής

Σήμερα το σχολείο μας επισκέφτηκε κατά τάξεις το εργαστήρι ζωγραφικής της πόλης μας
όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τους πίνακες ζωγραφικής και κατασκευές που δημιούργησαν τα ίδια ή οι συμμαθητές τους καθώς και μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι.


Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

World around us - Ο κόσμος γύρω μας τάξη Δ'

Τα παιδιά της Δ' τάξης ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος της εργασίας τους για το πρόγραμμα e-twinning "Ο κόσμος γύρω μας" ζωγραφίζοντας και περιγράφοντας το σχολείο τους. Η δουλειά τους οργανώθηκε σε σε μορφή παρουσίασης power point  και ανέβηκε στο site του e-twinning.Δημόσιο link σε αυτό το TwinSpace: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p87484 . Εδώ μπορείτε να δείτε και τις εργασίες των σχολείων από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία!Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Ένας κόσμος από καρτ ποστάλ - τάξη Στ'

Οι κάρτες μας είναι έτοιμες! Τα παιδιά επέλεξαν τις πιο όμορφες φωτογραφίες της Καστοριάς, τις συνέθεσαν σε μια καρτ-ποστάλ και έγραψαν λίγα λόγια για την πόλη μας στέλνοντας τους πιο χαρούμενους  χαιρετισμούς με τις ζωγραφιές τους.Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Συνεργασίες με σχολεία της Ευρώπης

Alt Image Το σχολείο μας ξεκινάει φέτος συνεργασία με σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning  Η κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης http://www.etwinning.net
Οι μαθητές των τάξεων Δ', Ε' και Στ' θα εμπλακούν σε τρία διαφορετικά σχέδια εργασίας (projects) αντίστοιχα. Η Δ' τάξη θα συνεργαστεί με σχολεία από την Πορτογαλία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία  με θέμα "World around us" (Ο κόσμος γύρω μας) ανταλλάσσοντας πληροφορίες, εικόνες, ζωγραφιές, κλπ. σχετικά με το σχολείο, την πόλη, τον ελεύθερο χρόνο, τις γιορτές, τη χώρα των παιδιών.
Η Ε' τάξη θα συνεργαστεί με σχολεία από τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ελλάδα (Αθήνα) με θέμα "Show me your world" (Δείξε μου τον κόσμο σου) ανταλλάσσοντας πληροφορίες για την καθημερινή  τους ζωή, τα ενδιαφέροντα, τα χόμπυ, τα αγαπημένα μαθήματά τους, τις παραδόσεις, τους θρύλους της περιοχής τους, κλπ.
Τα δύο αυτά σχέδια εργασίες θα γίνουν σε Powerpoint και video ενώ θα παρουσιαστούν μέσα από το Project Diary (Ημερολόγιο του έργου) και το  Twinspace (Χώρος συνεργασίας).
Η Στ' τάξη θα συνεργαστεί με 22 διαφορετικές τάξεις από σχολεία των χωρών Αγγλία, Βόρεια 
Ιρλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Λιθουανία, Εσθονία, Ισπανία, Γαλλία, Φινλανδία, Ιταλία, 
Τουρκία, Ισλανδία, με θέμα "A world of postcards" (Ένας κόσμος με καρτ ποστάλ) για να 
ανταλλάξει καρτ ποστάλ από την πόλη τους με το παραδοσιακό ταχυδρομείο. Καθώς θα έρχονται οι
κάρτες από τις άλλες χώρες θα ζωντανεύει ένας χάρτης της Ευρώπης και τα παιδιά θα μαθαίνουν 
πληροφορίες για κάθε μία από αυτές.

Τα αποτελέσματα των έργων θα ανακοινώνονται καθώς θα προχωρούν οι συνεργασίες. 

Καλή επιτυχία!!!