Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Άσκηση για την περίπτωση σεισμού

Χθες στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού. Τα παιδιά ενημερώθηκαν μέσω ενός ενημερωτικού βίντεο για το τι θα  πρέπει να πράξουν σε περίπτωση σεισμού και, κατόπιν, έμαθαν στην πράξη τι πρέπει να κάνουν αν τυχόν τα βρει ο σεισμός σε ώρα μαθήματος. Έμαθαν πως πρέπει την ώρα του σεισμού να μπουν κάτω από τα θρανία τους και, αφού τελειώσει ο σεισμός, να βάλουν την τσάντα τους πάνω από το κεφάλι τους και με ηρεμία και πειθαρχία να βγουν από συγκεκριμένη έξοδο και με συγκεκριμένη σειρά η κάθε τάξη έξω από το κτίριο του σχολείου.





Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2013

Η επέτειος του "ΟΧΙ" στη Μεσοποταμία

Με υπερηφάνεια και λαμπρότητα γιορτάσαμε, όπως κάθε χρόνο, στο σχολείο μας τη γιορτή της σημαίας μας και την επέτειο του "ΟΧΙ" στην εισβολή του ιταλικού στρατού στη χώρα μας την 28η Οκτωβρίου 1940. Κάναμε την καθιερωμένη μας γιορτή, την οποία φέτος ανέλαβαν οι Γ' και Δ' τάξεις, και η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ συμμετείχαμε και στην παρέλαση που έγινε στο κέντρο του χωριού μας.









Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

5 Οκτώβρη. Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών!

"Ιδανικός δάσκαλος είναι 

εκείνος που γίνεται γέφυρα 

για να περάσει αντίπερα ο 

μαθητής του. Κι όταν πια του

 διευκολύνει το πέρασμα, 

αφήνεται χαρούμενα να 

γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας

 το μαθητή του να φτιάξει

 δικές του γέφυρες." 

~( Ν. Καζαντζάκης)   

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Καλή σχολική χρονιά!

Επιστρέψαμε και πάλι στα θρανία με νέα όρεξη για δουλειά και πολλές δραστηριότητες. Ευχόμαστε σε όλους, δασκάλους, παιδιά και γονείς μια δημιουργική χρονιά με γόνιμη συνεργασία από όλες τις πλευρές!