Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Ολοκλήρωση έργων

Συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα ο καλλωπισμός της αυλής του σχολείου. Προστέθηκαν και στο πίσω μέρος της αυλής επιδαπέδια παιχνίδια και γραμμές για να μπορούν να απασχολούνται και να παίζουν με αυτά περισσότεροι μαθητές την ώρα του διαλείμματος.Επίσης σε συνέχεια της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας και αφού το επέτρεψε ο καιρός οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους φύτεψαν όμορφα λουλούδια σε αυτοσχέδιες γλάστρες που οι ίδιοι έβαψαν.
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Περιβαλλοντική Εβδομάδα
Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας, εκπαιδευτικοί και μαθητές πραγματοποίησαν δράσεις σε επίπεδο τάξης και επίπεδο σχολείου ως εξής:

Tα παιδιά της Α1:  1.Έφτιαξαν όμορφα φθινοπωρινά κολάζ με φύλλα της αυλής που μάζεψαν με κέφι και χαρά.  2.Φύτεψαν φακές και φασόλια σε μικρά κεσεδάκια από γιαούρτι και στόλισαν μια μικρή γωνιά της τάξης.  3.Έφτιαξαν ζωγραφιές με σύνθημα «Προσέχουμε τον πλανήτη  μας».  4. Άκουσαν στην παρεούλα  το παραμύθι «Η κυρά φύση και ο κακός ρύπος».  5.Καθάρισαν την αυλή του σχολείου μαζί με τα παιδιά της Γ’ τάξης.
  

Της Α2: 1. Κολάζ με θέμα «Αγαπώ και προστατεύω τη φύση».  2. Κουκλοθέατρο «ζώα υπό εξαφάνιση».  3. Καθαρισμός της Αυλής του σχολείου.


Της Β1: 1. Διάβασαν και ανέλυσαν ένα παραμύθι σχετικό με το περιβάλλον.  2. Ζωγραφική «Φαντάσου και ζωγράφισε ένα καλύτερο περιβάλλον με τον Τομ».
Της Β2: 1. Ασχολήθηκαν με το θέμα «Ζώα προς εξαφάνιση».  2. Εικαστικές δημιουργίες με ξύσματα.
Της Γ1 και Γ2: 1. Ανάγνωση οικολογικού παραμυθιού «το δέντρο που έδινε» και δραστηριότητες ζωγραφικής και χειροτεχνίας.  2. Βιντεοπροβολή για την ανακύκλωση και τη προστασία του περιβάλλοντος.
Της Δ: 1. Προβολή βίντεο «Ιστορίες από το animal-planet», «Το δέντρο πού έδινε» και «ο Bozzetto για τον πλανήτη που συνεχίζουμε να καταστρέφουμε».  2. Ανάγνωση από το Ανθολόγιο «Έκτακτα μέτρα στη Λιλιπούπολη για το νέφος».  3. Έρευνα από τους μαθητές για να διαπιστώσουν πως μετακινούνται από το σπίτι στο σχολείο και παρουσίαση της έρευνας με ραβδόγραμμα, εικονόγραμμα.  4. Ζωγραφική με θέμα «Η προστασία του Περιβάλλοντος».  5. Στα πλαίσια του μαθήματος φυσικής αγωγής και σε συνεργασία με το Γ2, μετακίνηση και χρήση ποδηλάτου ως μεταφορικό μέσο.
 


Της Ε: 1. Δημιουργία αφίσας με θέμα «Το περιβάλλον».  2.Καθαρισμός της Αυλής του σχολείου.  3. Στο μάθημα των Αγγλικών, δημιουργία πινακίδων με θέμα «Τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος στα Αγγλικά».


Της Στ: 1. Στο μάθημα των Αγγλικών, αφίσα με εικόνες καταστροφής και λεζάντες.  2. Αφίσα με προτάσεις-λύσεις “Ways to protect the Environment”.Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού ΑθλητισμούΠραγματοποιήθηκαν σήμερα 5 Οκτωβρίου 2015 με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου, οι δράσεις για τον εορτασμό της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Η γιορτή ξεκίνησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, με προβολή βίντεο των Αρχαίων και Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ομιλίες για τα Ολυμπιακά Σύμβολα και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.Στη συνέχεια οι μαθητές ανυπόμονοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε διάφορα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, ενώ οι μικρές τάξεις συμμετείχαν σε παραδοσιακά παιχνίδια και παιχνίδια συνεργασίας.
Ανακαίνηση Αυλόγυρου

Συνεχίζεται η ανακαίνιση του αυλόγυρου του σχολείου με πολύ όρεξη και μεράκι και μένει το πίσω μέρος της αυλής για να ολοκληρωθεί το έργο.