Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016


Η Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Σχολείου μας δεν μένει σε καθορισμένες ημερομηνίες , συνεχίζεται καθημερινά από εκπαισδευτικούς και μαθητές...


Αγαπητοί γονείς ,

Όλοι γνωρίζουμε πως  ο ρόλος του γονιού είναι ο πιο διαδεδομένος ρόλος που αναλαμβάνει ο σύγχρονος άνθρωπος και δεν είναι ο πιο εύκολος ρόλος. Απαιτεί υπομονή, ωριμότητα, επιμονή, αγάπη και τεράστια ψυχική ηρεμία για να δημιουργήσει και πολύ περισσότερο για να μεγαλώσει ένα παιδί. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους γονείς, μέσα σε αυτή την αβέβαιη και ασταθή εποχή που ζούμε, να προσφέρουν στα παιδιά ένα σταθερό και υγιές περιβάλλον, προωθώντας τη σωστή ανάπτυξη τους.
Tο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων επιθυμώντας να συμβάλλει σε θέματα που αφορούν την πνευματική και σωματική υγεία των παιδιών και να συντελέσει στην ανάπτυξη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών και των γονέων στα καθημερινά θέματα που προκύπτουν, διοργανώνει Σχολή Γονέων. Η σχολή γονέων, αποτελείται από γονείς παιδιών ή/και μελλοντικούς γονείς, με ή χωρίς εκπαιδευτικές και ειδικές ανάγκες. Είναι ένας χώρος συνάντησης στον οποίο οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πρακτικά να αναγνωρίζουν πότε υπάρχει πρόβλημα με την ανάπτυξη του παιδιού τους αλλά και πώς να αντιμετωπίζουν διάφορες συμπεριφορές τους. Στόχος της Σχολής Γονέων είναι οι γονείς να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις και να ανταλλάξουν με άλλους γονείς τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους. Στόχος μας είναι η θεματολογία να  διαμορφωθεί μέσα από τις ανάγκες που θα προκύψουν από τους συμμετέχοντες έτσι ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός διασύνδεσης με την καθημερινότητα και το πλαίσιο στο οποίο αλληλεπιδρά ο κάθε ένας από εμάς. Η προσέγγιση των θεμάτων γίνεται  συνθετικά: διαλέξεις, role playing, βιωματικές ασκήσεις και γενικότερα με την ενεργητική συμμετοχή των γονέων. Οι συναντήσεις της ομάδας γονέων θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Σχολείου.

   Με εκτίμηση

Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
Ονοματεπώνυμο γονέα:

Επιθυμώ/Δεν επιθυμώ να συμμετέχω:

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και τηλεφωνικά.
Πληροφορίες :Χαντσαρίδου Παρθένα
Τηλ.:2467061240                   

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Κυκλοφορώ με ασφάλεια



Τη Σχολική Δράση «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» πραγματοποιούν οι μαθητές της Ε΄ τάξης οι οποίοι είναι και «υπεύθυνοι» για τη σηματοδότηση στους διαδρόμους του σχολείου. Την βοήθειά τους σε αυτή τη προσπάθεια προσφέρουν και οι μαθητές της Στ΄ τάξης.







Ενημερωτική συνάντηση



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ενημερωτική συνάντηση με εισηγήτριες τις Αναστασία Νανά, Ψυχολόγο και Ελένη Κωστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την παρουσίαση στήριξε η Σχολική Σύμβουλος κ. Αλίκη Καζταρίδου. Ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση που έδωσε την ευκαιρία σε γονείς και εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για πολύ σημαντικά θέματα.




Κατά της Σχολικής Βίας


Δράση με τα σκαλιά κατά της σχολικής βίας, του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποταμίας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και συμπληρώθηκε από τους μαθητές στο μάθημα της πληροφορικής και των εικαστικών.