Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ



Αγαπητοί γονείς ,
        
Το Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας  και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  προσκαλεί τα μέλη που συγκροτούν τη Σχολή Γονέων αλλά και όσους γονείς επιθυμούν  , στην ενημερωτική συνάντηση, με την ψυχολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς , κ. Χριστοφίδου Ειρήνη ,τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ .στο χώρο του σχολείου  με θέμα : « Η διαχείριση του άγχους  των μαθητών».

Πληροφορίες: Χαντσαρίδου Παρθένα
Τηλ: 2467061240

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ






Το έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής και των διεθνών οργανισμών

      Η  αγάπη  κάνει τον Χριστιανισμό να προσφέρει  με ζήλο το Ευαγγέλιο και σε άλλους .Τίποτε δεν είναι σημαντικότερο από την  Ιεραποστολή και την ελεημοσύνη, από το να στέκεται ο ένας δίπλα στον άλλον. Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο είναι προσφορά ψυχής και όχι ζήτημα επιβολής .
     Στην Αφρική, στην Ασία και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο,   παιδιά που  δεν έχουν σπίτι, φαγητό και νερό, γιατί στην πατρίδα τους γίνεται διαρκώς πόλεμος. Η Εκκλησία προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά στέλνοντας  εθελοντές σ’ όλα τα μέρη της γης, για να τα βοηθήσουν προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα, νερό, βιβλία και ό,τι άλλο χρειάζονται τα παιδιά. Διδάσκουν ακόμη σ’ όλους την αγάπη και τη δύναμη της προσευχής. Όλη αυτή η προσπάθεια λέγεται ιεραποστολικό έργο. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε το έργο της Εκκλησίας προσφέροντας από το υστέρημά μας . 

Ενημέρωση




Το σχολείο μας θα συμμετέχει στα δρώμενα που θα γίνουν κατά διάρκεια που θα φιλοξενιθεί η φλόγα της «Μαθητιάδας» Δυτικής Μακεδονίας, στο προαύλιο του Λυκείου Μεσοποταμίας. Η φλόγα θα βρίσκεται στο Λύκειο Μεσοποταμίας  την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 το πρωί.