Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Επίσκεψη παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων στο σχολείο μας

    Την Τετάρτη 20-4-2016 στα πλαίσια του προγράμματος "Ο χορός ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας" επισκέφτηκαν το σχολείο μας η "Εύξεινος Λέσχη" και ο "Σύλλογος Παραδοσιακών Μακεδονικών Χορών".  
    Οι σύλλογοι μας έδειξαν τις παραδοσιακές στολές τους, τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούν, αναφέρθηκαν σε παλιά έθιμα, έδειξαν κάποιους από τους παραδοσιακούς χορούς τους και τέλος κάλεσαν του μαθητές να χορέψουν μαζί τους.
     Ευχαριστούμε και τους δύο συλλόγους για την προθυμία και την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας.Επίσκεψη του 2ου Νηπιαγωγείου Μεσοποταμίας στο σχολείο μας

   Τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου επισκέφθηκαν το σχολείο μας τη Δευτέρα 18-4-2016 με σκοπό την εξοικείωσή τους στο χώρο του σχολείου μας.
   Χωρισμένα σε δύο τμήματα μπήκαν στις αίθουσες της Α΄ τάξης (Α1 και Α2). Κάθισαν ανάμεσα στα παιδιά της Α΄ τάξης και συνεργάστηκαν φτιάχνοντας πασχαλινές ζωγραφιές τις οποίες και αντάλλαξαν. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου και έπαιξαν παιχνίδια.
    Στο τέλος αντάλλαξαν αναμνηστικά δωράκια και έφυγαν από το σχολείο με την υπόσχεση να ξανανταμώσουμε μετά το Πάσχα στο σχολείο τους.
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Ενημέρωση

      Την Παρασκευή 15/ 4  η Πυροσβεστική  Υπηρεσία  ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης  του σεισμού και της πυρκαγιάς.
       Όλοι μαζί παρακολούθησαν βίντεο για του τρόπους αντιμετώπισης των πυρκαγιών, στη συνέχεια έγινε άσκηση σεισμού με εκκένωση του κτηρίου και ακολούθησε βιωματική άσκηση όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τους πυροσβέστες και το πυροσβεστικό όχημα, φόρεσαν το κράνος τους και κατάβρεξαν την αυλή του σχολείου με την κάνουλα, πράγμα που τους ενθουσίασε ιδιαίτερα.
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί   γονείς,

Την Παρασκευή 15/ 4 και ώρα  10:00  π. μ.  η Πυροσβεστική  Υπηρεσία  με εισηγητή τον κ. Αβραμίδη Άρη θα ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης  του σεισμού και της πυρκαγιάς. Επίσης θα γίνει άσκηση εκκένωσης του σχολικού κτιρίου.
Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                   
Το Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας  και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  προσκαλεί τα μέλη που συγκροτούν τη Σχολή Γονέων αλλά και όσους γονείς  επιθυμούν, στην ενημερωτική συνάντηση, που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Καστοριάς, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρα 6:00-8:00 μ.μ .στο χώρο του σχολείου.

Πληροφορίες: Χαντσαρίδου Παρθένα
Τηλ: 2467061240


ΜαθητιάδαΈνα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του σχολείου μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της «φλόγας», για τη 1η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας. Οι μαθητές της Δ τάξης και του Γ2 τμήματος εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας. Πολλοί μαθητές επίσης συμμετείχαν με τα χορευτικά των συλλόγων της Ποντιακής Λέσχης και των Μακεδόνων.


Εορτασμός

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η καθιερωμένη γιορτή της 25ης Μαρτίου, με ποιήματα, σκετς, τραγούδια και χορούς. Στη γιορτή έλαβαν μέρος η Στ΄ τάξη και κάποιοι μαθητές της Ε΄ τάξης. Συγχαρητήρια στους μαθητές και του εκπαιδευτικούς που πήραν μέρος στη γιορτή.