Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

1ο Μαθητικό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας    Το Σάββατο 28 Μαΐου στο ΤΕΙ Καστοριάς πραγματοποιήθηκε το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας. Το σχολείο μας συμμετείχε με το θέμα: "Κάλεσμα σε Ποντιακό Γάμο". Οι μαθητές μας παρουσίασαν τρείς στιγμές από τον ποντιακό γάμο. Παρουσίασαν δηλαδή "το Λάλεμαν", "το Αχπαστικό" και το "Θήμιγμαν" ή "Θήμισαν" ή "Εφτά Ζευγάρια και το Τεκ.
     Η όμορφή παρουσία του σχολείου μας ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό.

Συγχαρητήρια στους μαθητές για την όμορφη παρουσία τους.Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Η  ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ  ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ
18 Μαΐου –Ημέρα  Εθνικής Μνήμης
        Αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 Το σημερινό αφιέρωμα στον Πόντο από τους μαθητές του σχολείου μας αποτελεί Φόρο Τιμής και Μνήμης στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Θυμηθήκαμε και τιμήσαμε τους νεκρούς προγόνους μας .Θυμηθήκαμε σαν Έλληνες τις Αλησμόνητες και ποτέ Χαμένες Πατρίδες. Αναπλάσαμε την ιστορία του Ελληνισμού από την εποχή των Αργοναυτών που έφτασαν στον αφιλόξενο πόντο και τον μετέτρεψαν σε ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ  ως το  ΒΙΑΙΟ ΞΕΡΙΖΩΜΟ  των Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες , 3000 χρόνια μετά.

Και όλα αυτά :<< ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ
                             ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ >>
Αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του ΠόντουΜαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλειαΤρίτη 16 Μαΐου

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης  Κινητικότητας και Δικτύων   Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας  και Τεχνολογικής Ανάπτυξης  με Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς και Εκπαιδευτικούς με ειδική κατάρτιση πραγματοποίησαν στο Σχολείο μας επιμορφωτικά σεμινάρια  με θέμα << Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια >>. Οι μαθητές  είχαν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δίωρο σεμινάριο επάνω  σε βασικούς κανόνες ασφαλούς κυκλοφορίας  στο οδικό δίκτυο ως πεζοί, ποδηλάτες , επιβάτες Ι.Χ. οχήματος ή μέσου μαζικής μεταφοράς αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί.
Στο τέλος των εισηγήσεων διανεμήθηκαν στους  μαθητές βιβλία και φυλλάδια εργασιών που περιλαμβάνουν διαδραστικά παιχνίδια, παρουσιάσεις , τεστ αυτοαξιολόγησης  κ.ά.