Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη Οδοντιάτρου στη Β΄ Τάξη

Σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου σας στις 10.00 π.μ. ήρθε στο σχολείο μας η οδοντίατρος του Π.Ε.Δ.Υ.-Μ.Υ. Καστοριάς κυρία Βελισσαρίδου. Η προγραμματισμένη επίσκεψη αφορούσε τους μαθητές της Β΄ τάξης και είχε σκοπό την εξέταση των δοστιών και να δώσει πληροφορίες σχετικά με την  σωστή υγιεινή.





25η ΜΑΡΤΙΟΥ, Η ημέρα που ενώθηκε η φωνή του αγγέλου με τη φωνή του σκλαβωμένου και επαναστατημένου Έλληνα.


Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρέλαση:




Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι μαθητές της Στ΄τάξης με το δάσκαλό τους , κύριο Φερεντίνο Χαράλαμπο, την εκπαιδευτικό της μουσικής κυρία Βρελέκου Μαριάννα και την εκπαιδευτικό της θεατρικής αγωγής κυρία Μήτση Πόπη απέδωσαν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ελευθερωτές μας, στους αγωνιστές του 1821, στους ανθρώπους που πλήρωσαν πολύ ακριβά την  ελευθερία μας. Σ' αυτούς που θυσιάστηκαν με μόνη επιθυμία να δούνε τον ήλιο να ανατέλλει Ελεύθερος, πάνω από την Ελλάδα.






Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Την Παρασκευή στις 17 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:45 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ενημέρωση γονέων των μαθητών της Α΄και Β΄τάξης και θα δοθούν οι Τίτλοι Προόδου των μαθητών της Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξης για την διάρκεια του Β΄Τριμήνου (10 Δεκεμβρίου -10 Μαρτίου).
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη καθώς θα σας προσφέρει την ευκαιρία να ενημερωθείτε καλύτερα για την πρόοδο των παιδιών σας, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών λειτουργίας του σχολείου μας.
Το Ολοήμερο Τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για ανακυκλωση

Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα :
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: "Ανακυκλώνοντας τον κρυμμένο θησαυρό".
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρείας ΔΙΑΔΥΜΑ.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα τελεστεί Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου, τη  οποία θα παρακολουθήσουν οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας και θα κοινωνήσουν όσοι έχουν προετοιμαστεί και επιθυμούν να λάβουν Σώμα και Αίμα Χριστού.
Επίσης την ίδια ημέρα Παρασκευή 3 Μαρτίου οι μαθητές όλων των τάξεων θα σχολάσουν στις 11:30, γιατί ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Παστελάς Χρήστος έχει προγραμματίσει υποχρεωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς του στις 12:00μμ-2:00μμ.
Το Ολοήμερο Τμήμα δε θα λειτουργήσει.

Διαγωνισμοί Φυσικής και Μαθηματικών

Το σχολείο μας συμμετέχει στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού, την Πέμπτη 2 Μαρτίου και στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά <<Παιχνίδι και Μαθηματικά>> της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στις 10 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, με τους παρακατώ μαθητές της Ε΄και της ΣΤ΄τάξης. 
ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ 
Μαθητές της Ε΄: Ζγούρας Γεώργιος, Ασημακής Γεώργιος, Σταθοπούλου Ειρήνη, Κουσίδου Σοφία, Ευαγγέλου Αναστάσιος, Ζυπίδου Αλεξάνδρα, Γιώρης Ελευθέριος.
Μαθητές της ΣΤ΄: Μιχαηλίδου Αναστασία, Παναγιωτίδης Γιώργος, Καλαϊτζίδης Δημοσθένης, Δούβαλη Χριστίνα
ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Μαθητές της Ε΄: Τοπαλίδου Αγγελική, Σταθοπούλου Ειρήνη, Κωστίδου Μαρία
Μαθητές της ΣΤ΄: Μιχαηλίδου Αναστασία, Τσέλα Αλεξάνδρα, Παναγιωτίδης Γιώργος, Δούβαλη Χριστοδούλα, Παπουτσή Μαρία, Καραπέτσα Μαρκέλλα
        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Έθιμα του Μάρτη

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διατηρώντας το παμπάλαιο έθιμο του <<Μάρτη>> ή της <<Μαρτιάς>> χάρισε σε όλους τους μαθητές του σχολείου την πρώτη μέρα της άνοιξης, ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από πλεγμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή και στολισμένο με χάντρες, για να τους προστατεύει από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν αλλά και να τους προφυλάσει και από άλλα κακά.




Απόκριες 2017

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές του Σχολείου μας που πήραν μέρος στην παρέλαση του Καρναβαλιού την Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου.
Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης μεταμφιεσμένοι ο καθένας σε μια ξεχωριστή νότα και όλοι μαζί φτιάχνοντας μία μουσική μας χάρισαν στιγμές χαράς και ξεγνοιασάς. 
Οι μικροί μας μαθητές της Α΄και Β΄τάξης επανέφεραν τα προϊστορικά ζώα, τους δεινόσαυρους, στους δρόμους της Μεσοποταμίας θυμίζοντας σε όλους ότι  δεινόσαυρος σημαίνει φοβερή σαύρα.
Αντίθετα οι μεγάλοι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης, σεϊχηδες, σουλτάνοι, χορεύτριες της κοιλιάς, χανούμισσες, βγαλμένοι από τις χίλιες και μία νύχτες και την αραβική κουλτούρα μας μετέφεραν σε ατμόσφαιρα οριεντάλ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΚΡΟΥΠ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 






Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αποκριάτικο Πάρτυ

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου τις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος στο σχολείο μας οργανώθηκε πάρτυ μασκέ! Τα παιδιά μας μεταμφιέστηκαν και γιόρτασαν το καρναβάλι με κέφι και χαρά! Έπαιξαν , χόρεψαν και διασκέδασαν!