Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Η παρέλαση της 28ης οκτωβρίου

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την εθνική μας επέτειο με την καθιερωμένη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία της Μεσοποταμίας. Ακολούθησε η παρέλαση από τα σχολεία και τους συλλόγους της πόλης μας στην οποία συμμετείχε βέβαια και το δικό μας σχολείο με άψογο βηματισμό...


Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου
Η φετινή γιορτή της 28ης Οκτωβρίου οργανώθηκε από τα παιδιά και τους δασκάλους των Γ και Δ τάξεων. Περιείχε πολλά ποιήματα και τραγούδια που υμνούσαν την επέτειο του "ΟΧΙ" που είπε η πατρίδα μας στον Ιταλό κατακτητή το 1940 καθώς και πετυχημένα θεατρικά που αναβίωσαν ιστορικές στιγμές και φιγούρες εκείνης της εποχής. Η γιορτή ολοκληρώθηκε πανηγυρικά από χορούς των παιδιών της Δ και Στ τάξης και φυσικά τον εθνικό μας ύμνο.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Σας ανακοινώνουμε ότι η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνει αύριο Πέμπτη 27/10/2011  στο αμφιθέατρο του σχολείου θα αρχίσει στις 9.30 το πρωί.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Δοκιμαστικές για την παρέλαση της 28ηςΤην Παρασκευή εκμεταλλευτήκαμε τον καλό καιρό και κάναμε δοκιμαστικές για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Θέλουμε να περάσουμε πολύ καλά και με σωστό βήμα για να μας καμαρώσουν οι συγγενείς και φίλοι μας. Έτσι κάναμε πολλές φορές το γύρο του γηπέδου για να το μάθουμε τέλεια! Στο τέλος όμως λίγο κουραστήκαμε και καθίσαμε στο γρασίδι για να ξαποστάσουμε λίγάκι και ....να παίξουμε βέβαια!

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Το παλιό σχολείο

Το παλιό δημοτικό είχε κτιστεί το 1932 "εντός του τουρκικού νεκροταφείου" και λειτούργησε ως 6/τάξιο. Είχε βιβλιοθήκη "αριθμούσα περίπου 1350 τόμους διαφόρων βιβλίων, εργαλείων χειροτεχνίας, εικόνων ζώων και ορυκτών, εργαλείων κηπουρικής, κλπ." Στα χρόνια της κατοχής λεηλατήθηκε από τους κατακτητές και τους κομιτατζήδες και υπέστη πολλές καταστροφές. Επισκευάστηκε από το κράτος το 1949 και με προσωπική εργασία δασκάλων και μαθητών διαμορφώθηκε και φυτεύτηκε το προαύλιο. Μεταξύ 1965 και 1985 η περιοχή γνώρισε μεγάλη άνθιση και ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε σημαντικά. Τότε έγινε φανερή η ανάγκη για τη δημιουργία νέου σχολικού κτιρίου το οποίο και τελικά χτίστηκε το 1996 ενώ το παλιό κτίριο κατεδαφίστηκε και έδωσε τη θέση του στο σημερινό κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο. 

Στο διάλειμμα...

 


Το προαύλιο του σχολείου μας είναι μεγάλο και εξοπλισμένο με γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ ενώ στη σκιά των μεγάλων του δέντρων περνάμε πολλές στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στα διαλείμματα. Προσπαθούμε πάντα να το διατηρούμε καθαρό και όμορφο.Το σχολείο μας

Το σχολείο μας βρίσκεται στο Δημοτικό διαμέρισμα Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς, σε απόσταση 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Καστοριάς.. Η πόλη μας πήρε το όνομά της λόγω της θέσης της ανάμεσα σε δύο ποτάμια, παραποτάμους του Αλιάκμονα. Το Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας στην παρούσα του μορφή άρχισε να χτίζεται στις 23/9/1993, σε σημείο δυτικά του παλαιότερου διδακτηρίου που υπήρχε εκεί από το 1932. Τελείωσε το 1996 και άρχισε να λειτουργεί κανονικά από το σχολικό έτος 1997-98. Την άνοιξη του 2001 το σχολείο μας προήχθη σε12/θέσιο και λειτουργεί έτσι μέχρι σήμερα. Το παλιό δημοτικό σχολείο κατεδαφίστηκε το 2001 και στη θέση του χτίστηκε το νέο Δημαρχείο.