Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Έκθεση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων

Το περασμένο καλοκαίρι, το σχολείο μας έκανε μια έκθεση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση της δασκάλας της μουσικής, κ. Δημητροπούλου Παναγιώτας. Τα όργανα είναι εξολοκλήρου φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά (παλιά αντικείμενα, συσκευασίες κλπ.). Έτσι, τα παιδιά συνδύασαν δημιουργικά και με φαντασία τη μουσική παιδεία με την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης...Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου 2012

Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου, κάναμε στο σχολείο μας την καθιερωμένη μας γιορτή για να τιμήσουμε τους ήρωες της Επανάστασης του 1821. Τη γιορτή οργάνωσαν πολύ όμορφα φέτος οι δάσκαλοι και τα παιδιά της Στ' τάξης, ενώ την εξαιρετική μουσική επένδυσή της έκανε η μουσικός του σχολείου μας με τραγούδια που απέδωσε πανέμορφα η χορωδία των παιδιών της Στ' τάξης. Η γιορτή ήταν διανθισμένη με σκετς συγκινητικά αλλά και χιουμοριστικά, ποιήματα και τραγούδια, κάποια γνωστά και κάποια λιγότερο γνωστά αλλά όλα εξίσου όμορφα και εμπνευσμένα από τις ηρωικές εκείνες μνήμες του '21.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, το σχολείο μας όπως κάθε χρόνο συμμετείχε στην παρέλαση της πόλης μας με μεγάλη επιτυχία.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Εκδρομή στη Βίγλα

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας. Ήταν μια πανέμορφη, ηλιόλουστη μέρα κι έτσι ήταν μια μοναδική ευκαιρία να χαρούν τα παιδιά το χιόνι. Έκαναν έλκηθρο, έπαιξαν χιονοπόλεμο, ενώ τα πιο τολμηρά δοκίμασαν τις ικανότητές τους στο σκι και στο snowboard. Αποχαιρέτησαν, λοιπόν, το φετινό χειμώνα, με τις καλύτερες αναμνήσεις...

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Παιδιά όλου του κόσμου...

Τη φετινή χρονιά, τα παιδιά της Β τάξης του σχολείου μας, με τη δασκάλα τους, την κα Χαντσαρίδου,  έχουν ασχοληθεί με θέματα που απασχολούν εξίσου όλα τα παιδιά του κόσμου, όπως τα δικαιώματά τους ...

αλλά και οι υποχρεώσεις τους...

... τα δικαιώματα των ζώων ...


... αλλά και τα φτωχά παιδάκια της Αφρικής ....

Το αποτέλεσμα των προβληματισμών τους ήταν όλες οι παραπάνω εργασίες κι ακόμα περισσότερες που στολίζουν τους τοίχους της όμορφης τάξης τους. Καλή συνέχεια, παιδιά!

6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας
Την Τρίτη 6-3-2012 και στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά της σχολικής βίας, έγιναν στο σχολείο μας ενημερωτικές συζητήσεις μεταξύ δασκάλων και μαθητών μέσα στις τάξεις για το σοβαρό θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης της βίας στο χώρο του σχολείου. Δάσκαλοι και παιδιά αντάλλαξαν σκέψεις, πληροφορίες, ερεθίσματα και ιδέες για το συχνό, δυστυχώς, πρόβλημα της άσκησης κάθε μορφής βίας μεταξύ των μαθητών, είτε αυτή είναι λεκτική, ψυχολογική ή σωματική. Το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων ήταν να πουν τα παιδιά ένα δυνατό "ΟΧΙ" σε κάθε μορφή σχολικού εκφοβισμού (Bullying), δημιουργώντας αφίσες με ηχηρά συνθήματα, ζωγραφίζοντας ή ακόμα και αυτοσχεδιάζοντας σε θεατρικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων.

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Καρναβάλια 2012
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2011 γιορτάσαμε και στο σχολείο μας την Αποκριά κάνοντας ένα πολύ χαρούμενο πάρτυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με πολλή μουσική, κέφι, τρελές μεταμφιέσεις και τα απαραίτητα κεράσματα. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, φάγαμε και ήπιαμε με την καρδιά μας! Και του χρόνου με υγεία!!!