Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αγαπητοί γονείς,

Σε λίγες μέρες ο Ελληνισμός θα γιορτάσει την ιστορική επέτειο ης 28ης Οκτωβρίου 1940. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι με τον αγώνα τους ξαναέδωσαν στη χώρα μας την ελευθερία της. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον εορτασμό των εθνικών επετείων μας για την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης αλλά και τη δημιουργία αυτής στους νεώτερους ( τους μαθητές μας ). Γι' αυτό ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι μαθητές έχουν υποχρέωση - καθήκον να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης - γιορτές, παρελάσεις. Είναι λυπηρή η διαπίστωση αποχής από τις εκδηλώσεις προς τους προγόνους μας που μας χάρισαν το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Επιπλέον με ευκαιρία αυτή την επικοινωνία μας σας υπενθυμίζουμε ότι η περίοδος προσαρμογής στην έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει τελειώσει ( και για τους μαθητές της Α΄τάξης ) γι' αυτό σας παρακαλούμε να συνοδεύεται τους μαθητές μέχρι την είσοδο της αυλής του σχολείου και να τους περιμένετε εκεί μετά την λήξη των μαθημάτων αν δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, για την ασφάλεια των μαθητών και την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ γονέων και παιδιών. ( Δεχόμαστε παράπονα για την είσοδο κάποιων γονέων στην αυλή του σχολείου )

Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι:
  • Το σχολείο μας θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Μακεδονικός Σύλλογος προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. 
  •  Την Πέμπτη η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στις 9:00π.μ.
  •  Την Παρασκευή οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο 9:15π.μ. Θα γίνει εκκλησιασμός και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και παρέλαση από τους μαθητές όλων των τμημάτων. Τα παιδιά μετά το τέλος των παραπάνω εκδηλώσεων θα τα πάρετε από την αυλή του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να φοράνε μπλε παντελόνι ή μπλε φούστα αντίστοιχα και λευκό μπλουζάκι ή πουκάμισο.
  • Και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα γίνει ενημέρωση και άσκηση σεισμού στους μαθητές. Καλό θα ήταν να προετοιμάσετε κι εσείς τα παιδιά ( κυρίως τους μικρούς μαθητές ) ότι πρόκειται για μια εικονική άσκηση και όχι πραγματικό φαινόμενο για να αποφύγουμε περιπτώσεις πανικού.    
                               Με εκτίμηση

         Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΟι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ Τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μεσοποταμίας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 09:00π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Η διευθύντρια του σχολείου

    Χαντσαρίδου Παρθένα

 

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Την Πέμπτη 13 Οκτωβριου 2016, επέτειος του θανάτου του Παύλου Μελά (13-10-1904) το σχολείο μας γιόρτασε το Μακεδονικό Αγώνα. Οι μαθητές της Γ΄τάξης παρουσίασν ποιήματα, σκετς και τραγούδια με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ.Ανδρονίδου Δέσποινας και κ.Μαρκόπουλου Γρηγόρη.
Β2


Δραστηριότητες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-17

Το καλοκαίρι τελείωσε και το σχολείο ξεκίνησε, για να μην μπούμε απευθείας στα σχολικά βιβλία είπαμε να ξεκινήσουμε με διασκεδαστικές δραστηριότητες  που έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα:
- Προσπαθήσαμε να γίνουμε ομάδα. Φτιάξαμε ο καθένας την παλάμη του σε λευκό χαρτί ,τη διακοσμήσαμε, την κόψαμε και την κολλήσαμε σε ένα μεγάλο χαρτόνι. Η μια παλάμη  δίπλα στην άλλη θα μας θυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας στην τάξη, βοηθάμε και προσφέρουμε όλοι μαζί. Στο τέλος γράψαμε συνθήματα, τα κολλήσαμε κι αυτά στο χαρτόνι, κάναμε ένα μεγάλο κύκλο και τα φωνάξαμε να μας ακούσουν και τα παιδιά στις άλλες τάξεις…


- Γνωρίσαμε καλύτερα ο ένας τον άλλον! Κάναμε ένα μεγάλο δέντρο , που το κρεμάσαμε στην τάξη, με διάφορα φύλλα στα οποία ο καθένας έγραψε από ένα θετικό χαρακτηριστικό για το συμμαθητή του. Έτσι φέραμε το φθινόπωρο μέσα στην τάξη μας αλλά με« ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ» -Βάλαμε ΚΑΝΟΝΕΣ. Για να δουλέψουμε ομαδικά και να είμαστε αποδοτικοί αποφασίσαμε να βάλουμε κανόνες στην τάξη. Αφού τους συζητήσαμε, καταλήξαμε σε κάποιους βασικούς, τους καταγράψαμε και τους ζωγραφίσαμε.
 Και τώρα μάθημα!!!

Πέρασαν οι μέρες, προχωρήσαμε στα μαθήματα και φτάσαμε στην 3η ενότητα  στο μάθημα της Γλώσσας εκεί κάπου που μιλάει για το διάστημα. Ποιο παιδί δε θέλει να ταξιδέψει με διαστημόπλοιο; Σας παρουσιάζουμε τα δικά μας… Η υπεύθυνη δασκάλα της τάξης : Ευσταθιάδου Εμορφίλη  

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ

                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Αγαπητοί γονείς,
Σας προσκαλούμε στη γιορτή για την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα που έχει διοργανώσει η Γ΄ Τάξη την Πέμπτη 13-10-2016 ημέρα μνήμης του Παύλου Μελά και ώρα 11:45 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας.Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας
  Μεσοποταμία 5-10-2016

     Αγαπητέ κ. Αντιπεριφερειάρχη  Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού   Δ. Μακεδονίας , δεχθήκαμε με μεγάλη μας χαρά τη δωρεά της τηλεόρασης για τον εξοπλισμό της αίθουσας του Ολοήμερου Τμήματος του Σχολείου μας εκ μέρους σας.

          Αισθάνομαι την ανάγκη, εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποταμίας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και εγώ προσωπικά να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμβολή σας στην εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου Τμήματος και τη σημαντική στήριξή σας σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
          Η χειρονομία σας αυτή μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς, δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Με τέτοιες ενέργειες αισθανόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για το κοινό καλό των παιδιών, επειδή το νοιώθουν και επειδή το ποθεί η ψυχή τους.
      Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο που αναλάβατε ως Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού  Δ. Μακεδονίας και προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, αλλά και επιτυχία στο νέο ρόλο σας ως πατέρας.  Ευχόμαστε η υγεία, η χαρά και το γέλιο να καθρεφτίζονται πάντα στα ματάκια του πρωτότοκου γιου σας.
    Μ΄ αυτές τις σκέψεις παρακαλούμε να δεχθείτε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας . Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποταμίας

Χαντσαρίδου Παρθένα