Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αγαπητοί γονείς,

Σε λίγες μέρες ο Ελληνισμός θα γιορτάσει την ιστορική επέτειο ης 28ης Οκτωβρίου 1940. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι με τον αγώνα τους ξαναέδωσαν στη χώρα μας την ελευθερία της. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον εορτασμό των εθνικών επετείων μας για την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης αλλά και τη δημιουργία αυτής στους νεώτερους ( τους μαθητές μας ). Γι' αυτό ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι μαθητές έχουν υποχρέωση - καθήκον να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης - γιορτές, παρελάσεις. Είναι λυπηρή η διαπίστωση αποχής από τις εκδηλώσεις προς τους προγόνους μας που μας χάρισαν το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Επιπλέον με ευκαιρία αυτή την επικοινωνία μας σας υπενθυμίζουμε ότι η περίοδος προσαρμογής στην έναρξη της σχολικής χρονιάς έχει τελειώσει ( και για τους μαθητές της Α΄τάξης ) γι' αυτό σας παρακαλούμε να συνοδεύεται τους μαθητές μέχρι την είσοδο της αυλής του σχολείου και να τους περιμένετε εκεί μετά την λήξη των μαθημάτων αν δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, για την ασφάλεια των μαθητών και την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ γονέων και παιδιών. ( Δεχόμαστε παράπονα για την είσοδο κάποιων γονέων στην αυλή του σχολείου )

Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι:
  • Το σχολείο μας θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Μακεδονικός Σύλλογος προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. 
  •  Την Πέμπτη η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στις 9:00π.μ.
  •  Την Παρασκευή οι μαθητές θα έρθουν στο σχολείο 9:15π.μ. Θα γίνει εκκλησιασμός και θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και παρέλαση από τους μαθητές όλων των τμημάτων. Τα παιδιά μετά το τέλος των παραπάνω εκδηλώσεων θα τα πάρετε από την αυλή του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να φοράνε μπλε παντελόνι ή μπλε φούστα αντίστοιχα και λευκό μπλουζάκι ή πουκάμισο.
  • Και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα γίνει ενημέρωση και άσκηση σεισμού στους μαθητές. Καλό θα ήταν να προετοιμάσετε κι εσείς τα παιδιά ( κυρίως τους μικρούς μαθητές ) ότι πρόκειται για μια εικονική άσκηση και όχι πραγματικό φαινόμενο για να αποφύγουμε περιπτώσεις πανικού.    
                               Με εκτίμηση

         Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου