Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Σχολικός Εκφοβισμός

                                                             6 ΜΑΡΤΙΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ






 Το σχολείο μας με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Δράσεων κατά της Βίας και του Εκφοβισμού και την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας να πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές δράσεις κατά  το χρονικό διάστημα 7 ως 11 Μαρτίου 2016 θα οργανώσει διάφορες δράσεις- ενημερώσεις  για τους μαθητές  με σκοπό την ενίσχυση της θετικής κοινωνικής συμπεριφοράς, της συνεργατικότητας και της αλληλεγγύης.


Ενδεικτικά:

  •   Ανάπτυξη συζητήσεων με τους μαθητές στις τάξεις με θέματα που αφορούν τη βία, τις αιτίες που την προκαλούν, τους τρόπους εκδήλωσης κλπ.
  •   Βιβλιοπαρουσιάσεις και συζητήσεις μεταξύ μαθητών, με αφορμή βιβλία που αναφέρονται στη σχολική βία,όπως :Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα ,Ένα ψυγείο για τον Ορφέα
  •   Προβολή 2 ταινιών από το διαδραστικό κινηματογράφο ''ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ'':
  • Για τις μικρές τάξεις η διαδραστική ταινία ''Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο'' με πρωταγωνίστρια την Τζένη Θεωνά.
  • Για τις μεγαλύτερες τάξεις  η διαδραστική ταινία : Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό'' με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο.
  •   Δημιουργία αφισών και φυλλαδίων με μηνύματα και πληροφορίες κατά της βίας, χρησιμοποιώντας κολλάζ, ζωγραφική και άλλα εργαλεία των νέων τεχνολογιών.
  •    Εικαστικά εργαστήρια με δημιουργίες των μαθητών σχετικά με τη βία, ακολουθούμενα από συζήτηση και έκθεση των έργων σε χώρους του σχολείου
  •  Πραγματοποίηση  ομιλιών  από τους εκπαιδευτικόυς της ομάδας πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και βιωματικών δραστηριότων στην τάξη με συμμαθητές, κινητικά παιχνίδια συνεργασίας,

Την ομάδα πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας του σχολείου μας αποτελούν :
Τακτικά μέλη : Χαντσαρίδου Παρθένα και Τοκατλίδης Χρήστος 
Αναπληρωματικά μέλη : Τάσιου Γεώργιος και Κελεμάνη Ευτέρπη ,αντίστοιχα
 Ο κ. Τοκατλίδης  Χρήστος έχει επιμορφωθεί σε τρόπους πρόληψης  και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και θα δέχεται στο χώρο του σχολείου και κατά τη διάρκεια του σχολικού του ωραρίου μαθητές και γονείς που αντιμετωπίζουν συναφή προβλήματα στην προσπάθεια επίλυσής τους.

1526560_10152111401680865_294844783_n copy
 ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΑΕΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

https://pappanna.files.wordpress.com/2014/02/37891_1296048694430_1626739794_617851_517588_n.jpg




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου