Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Ε΄ ΤΑΞΗΑφού ολοκληρώσαμε την ενότητα «Ενέργεια» στη Φυσική και με αφορμή το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν τα παιδιά για το θέμα, υλοποιήσαμε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ενέργεια και περιβάλλον». Στα πλαίσια του προγράμματος, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. 

Ξεκινήσαμε κάνοντας χαρτογράφηση εννοιών και τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες της ομάδας τους.

    
      Παρακολούθησαν ένα βίντεο μέσα από το οποίο συνειδητοποίησαν την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας. 
                                     
 
 
      Κατανόησαν μέσα από απλά πειράματα πώς λειτουργεί ένα θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο.Μετά από πολλή συζήτηση και φυσικά με συνεργασία, κατασκεύασαν ένα βιοκλιματικό σπίτι.
 Η επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με τον πιο ευχάριστο τρόπο, το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. 
Στη συνέχεια, οι μαθητές προετοίμασαν και τύπωσαν ερωτηματολόγια με θέμα την ενέργεια και διεξήγαγαν έρευνα εκτός σχολικού ωραρίου. Μετά την αποδελτίωση, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας σε κυκλικό διάγραμμα, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής.

    Διατύπωσαν προφορικά τα συμπεράσματα τους και κατέγραψαν κάποιους κανόνες εξοικονόμησης της ενέργειας. Τους παρουσίασαν και με ζωγραφιές.

Τέλος, κατασκεύασαν μια αφίσα ευαισθητοποίησης.Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές κατάφεραν, μέσα σε κλίμα συνεργασίας, να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά θέματα και να αναπτύξουν αίσθημα ατομικής ευθύνης.
 Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της Ε΄ τάξης,

            Παλαιοδήμου Μελίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου