Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021


Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό  COVID-19

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 30518/2021, η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ. (https://www.e-nomothesia.gr/kat-ekpaideuse/deuterobathmia-ekpaideuse/koine-upourgike-apophase-d1a-gp-oik-27707-2021.html)

 Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες που αποτυπώνονται στην σχετική ΚΥΑ (Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/2021, ΦΕΚ 1825/Β/5-5-2021). Συστήνεται ο έλεγχος να διενεργείται κατά προτίμηση όσο το δυνατό πιο κοντά χρονικά προ της προσέλευσης στη σχολική μονάδα, την ημέρα έναρξης της σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση (π.χ Κυριακή απόγευμα έως Δευτέρα πρωί, εφόσον η σχολική εβδομάδα ξεκινά Δευτέρα). Η συχνότητα διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου καθορίζεται από τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

 

Από σήμερα Τετάρτη 19/05/2021 μπορείτε να προμηθευτείτε από τα Φαρμακεία τα δύο τεστ των επόμενων δύο εβδομάδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου