Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ'

 Η Ε' και Στ' του σχολείου μας επισκεφτήκαμε την Τετάρτη 3/4/2024 το κέντρο ενημέρωσης Πύλης Πρεσπών με σκοπό να βρεθούμε κοντά στη φωλέα του Αργυροπελεκάνου ,ενός είδους πτηνού που εγκαταβιεί κάθε χειμώνα στην ευρύτερη περιοχή της μικρής Πρέσπας . Η υπεύθυνη του προγράμματος μας ενημέρωσε σχετικά με τον υγροβιότοπο των λιμνών της Πρέσπας και κυρίως για την αναγκαιότητα διατήρησης και συντήρησης των μέσων για την διαβίωση των ειδών ενδημικής ζωής στην περιοχή .

Μετά την πλήρη και ακριβέστατη ενημέρωση στο χώρο του Κέντρου βρεθήκαμε στον λόφο έναντι του νησιού του Αγίου Αχιλλείου όπου παρατηρήσαμε τις φωλιές και τον τόπο όπου βρίσκονται τα εν ανωτέρω πτηνά .

Στη συνέχεια , βρεθήκαμε στον Ιερό Βυζαντινό Ναό του Αγίου Γερμανού στο ομώνυμο χωριό όπου θαυμάσαμε τις υπέροχες τοιχογραφίες του 12ου και 16ου αιώνα ,ενώ μας κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον η απεικόνιση της Μεγάλης Κρίσης με τον Μέγα Δικαστή τον Κύριο μας όπου το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή του Βασιλέως εν θρόνω ανοίγει τους δέλτους της μεγάλης κρίσεως ενώ οι χορείες Αγγέλων και ανθρώπων περνάν ως προς την κρίση τους.

Γεμάτοι εικόνες και βιώματα φύγαμε και ευελπιστούμε ότι άμεσα θα βρεθούμε στην επόμενή μας εξόρμηση .









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου