Η ζωή του σχολείου μας

Οι εκδηλώσεις μας, η δουλειά μας, οι χαρές μας....

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής του Μake-A-Wish



 
 
 Το σχολείο μας θα συμμετέχει στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής του Μake-A-Wish το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ,στηρίζοντας και  ενισχύοντας έτσι τον αγώνα για ζωή, με χαρά, ελπίδα και  δύναμη λιγότερο τυχερών παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες  που παλεύουν για να βγουν νικητές.

Το αστέρι της αγάπης μας ας αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά!

Η συμμετοχή του κάθε παιδιού θα γίνει όπως και πέρσι μέσω του σχολείου.
Υπεύθυνη για τη συγκέντρωση των χρημάτων και την παραγγελία: Χαντσαρίδου Παρθένα 


Το Μake-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι ένας φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός , που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών , 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες , ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή , με χαρά , δύναμη και ελπίδα! Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, ενδυναμώνεται τόσο πολύ, ώστε να μάχεται με ακόμα μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην ασθένεια που απειλεί τη ζωή του.
1.     Οι εκπαιδευτικοί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Οργανισμό και να προμηθευτούν τα χάρτινα Αστέρια της Ευχής.
2.     Στη συνέχεια τα μοιράζουν στους μαθητές και μπαίνουν στη διαδικασία να αναλύσουν τους εκπαιδευτικούς άξονες του Αστεριού της Ευχής.
Με το πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής  ο Οργανισμός προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν με τους μαθητές τους μια εκπαιδευτική διαδικασία με ερέθισμα το σκοπό του. To Aστέρι της Ευχής ως συμβολισμός χαράς, δύναμης και ελπίδας θέτει τα παιδιά σε ξεχωριστούς προβληματισμούς με αφορμή το πολύτιμο αγαθό της ζωής. Παρακάτω παρατίθενται οι εκπαιδευτικοί άξονες που μπορούν να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου